ACTIE KERKBALANS

Misschien heeft u via de media al gehoord of gelezen, dat de landelijke
Actie Kerkbalans het vorige weekend weer officieel van start is gegeaan.
Het thema van dit jaar van de Actie Kerkbalans is: “Geef voor je kerk“.

In onze parochies wordt de Actie Kerkbalans de laatste jaren gecombineerd met het uitbrengen van een nieuwe Parochiegids. Dat is een hele klus.
Wij zullen proberen de Parochiegids zo spoedig mogelijk klaar te maken, zodat binnenkort de enveloppen (+ inhoud) bezorgd kunnen worden.

Actie Kerkbalans is eigenlijk de verzamelnaam waaronder diverse christelijke kerkgenootschappen in januari/februari aandacht vragen voor de financiële positie van de kerken.
Parochies moeten al hun kosten betalen uit de (vrijwillige) bijdragen, die ze van parochianen ontvangen vnl. via collectes, misintenties en de Gezinsbijdrage / Actie Kerkbalans. Plaatselijke kerken kunnen alleen blijven bestaan als voldoende parochianen blijven meebetalen.