Nieuwe benoemingen in ons cluster Kana

Beste parochiaan,

Na 12 ½ jaar pastoor van de parochies Buggenum, Haelen, Horn en Nunhem in ons cluster Kana te zijn geweest -waarvan de laatste drie jaar tevens van de parochies van Neer, Roggel en Heibloem- zal pastoor Constantijn Dieteren, op uitdrukkelijk verzoek van onze bisschop Harrie Smeets in dit najaar, waarschijnlijk eind september/ begin oktober ons cluster Kana gaan verlaten. Hij zal vanaf dan pastoor benoemd worden van het cluster Valkenburg met als woonplaats Schin op Geul.

Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor al zijn inspanningen voor ons cluster en hoewel hij echt met pijn in het hart onze parochies gaat verlaten, wensen wij hem van harte proficiat met deze benoeming en natuurlijk heel veel succes met zijn nieuwe uitdaging.

Tevens zijn wij verheugd u te kunnen mededelen dat er een goede opvolger voor pastoor Constantijn Dieteren gevonden is in de persoon van kapelaan Patrick Lipsch, momenteel reeds werkzaam als kapelaan in ons cluster Kana. Met het vertrek van Pastoor Dieteren zal hij worden benoemd tot pastoor van cluster Kana (parochie Buggenum, Haelen, Heibloem, Horn, Neer, Nunhem en Roggel).

Onze nieuwe pastoor Patrick Lipsch zal bij zijn werkzaamheden ondersteund gaan worden door kapelaan Rajan Arulrai, die sinds 3 jaar werkzaam is als kapelaan in het parochiecluster Simpelveld. Oorsspronkelijk is de nieuwe kapelaan afkomstig uit het Bisdom Kuzhlithurai in India.

Wij wensen hen beiden veel succes met hun nieuwe uitdaging.

Over het afscheid van pastoor Constantijn Dieteren en de installatie van de nieuwe pastoor Patrick Lipsch in cluster Kana zullen wij u t.z.t. informeren.

Gezamenlijke Kerkbesturen Cluster Kana