Overlijden Pastoor Nies van Lier

Heden bereikte ons het bericht dat gisteren, op 20 november 2020 te Nijmegen onze oud-pastoor Nies van Lier is overleden.

Pastoor van Lier bij zijn afscheid te Heibloem op op 21-11-2010

Geboren op 19 februari 1925 te Heibloem is hij ingetreden bij de orde van de Jezuieten en werd hij op 30 juli 1960 op 35-jarige leeftijd priester gewijd in Maastricht. Na werkzaam geweest te zijn op diverse plekken in Nederland heeft hij het grootste deel van zijn priesterleven gewerkt in Chicago waar hij verbonden was aan de Loyola universiteit. Na zijn verblijf in Amerika is hij in 1992 teruggekomen naar Heibloem waar hij tot 21 november 2010 als Pastoor heeft gewerkt.

Na zijn dienstwerk als Pastoor heeft hij zijn emeritaat doorgebracht in de Kreppel en de laatste jaren bij zijn medebroeders in het Berchmanianum te Nijmegen. Hier is hij op 95-jarige leeftijd rustig overleden.

Rondom de uitvaart van Pastoor Nies van Lier is op het moment van schrijven nog geen nadere informatie beschikbaar. We zullen de zondagsmis van 22 november mede opdragen voor zijn intentie. Dat God Pastoor van Lier nu mag belonen voor het goede dat hij heeft gedaan voor onze Parochie Heilige Isidorus te Heibloem.

——————————————————————————————————-

De uitvaartdienst vindt zaterdag 28 november om 11.00 uur in besloten kring plaats in de kerk van het Heilig Sacrament aan de Heyendaalseweg 300 in Nijmegen. Daarna volgt (eveneens in besloten kring) de begrafenis op het kerkhof Jonkerbos.

————————————————————————————————————-