CORONAVIRUS en KERKDIENSTEN

In aanvulling op de eerdere maatregelen die de Nederlandse bisschoppen hebben genomen om de verspreiding van het coronavirus via de kerken te voorkomen, is nu besloten dat deze worden verlengd tot en met 31 Mei (Pinksteren). Dit betekent ook dat alle publieke liturgische vieringen met Palmzondag, de andere dagen in de Goede Week (het PaastriduĆ¼m) en met Pasen dit jaar worden afgelast. Ook de wekelijkse H. Mis op woensdagmorgen komt te vervallen.

Bij uitvaarten, die sober en kleinschalig moeten worden gehouden, wordt van de aanwezigen gevraagd 1,5 meter afstand van elkaar te houden, niet te komen wanneer men verkouden is en te handelen volgens de nadere richtlijnen van het eigen bisdom.  Uitvaarten dienen ook in overeenstemming te zijn met de richtlijnen van de uitvaartbranche o.a. met betrekking tot het maximum aantal aanwezige personen.

De Mariakapel in onze parochiekerk zal vanaf a.s. zondag 22 maart overdag geopend zijn voor stil gebed en het aansteken van een kaars.

New mail

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.