Uitvaarten

Er bestaan een aantal mogelijkheden, wanneer iemand komt te overlijden:

Avondwake
Op de avond vóór de uitvaart kan een avondwake in de kerk plaatsvinden. Deze begint altijd om 19.00 uur en wordt verzorgd door de leden van de avondwakegroep.
De lectoren zullen tijdig met u contact opnemen, om deze viering met u samen te stellen. De nabestaanden kunnen kiezen uit een koor dat de dienst verzorgt, of enkele cd’s ten gehore brengen. Echter hier geldt wel dat we de kerk in het midden laten.

Kerkelijke uitvaartmis
Op de dag van de begrafenis of crematie wordt er een uitvaartmis gevierd. Tijdens deze H. Missen zal altijd livemuziek ten gehore worden gebracht. Echter twee digitale muziekstukken zijn toegestaan. Tevens is er in overleg met de pastoor eigen inbreng mogelijk. (bijv. een in memoriam, een toespraak, een gedicht etc)

Woord- of gebedsdienst
Naast deze traditionele vorm willen we een andere vorm introduceren, namelijk de woord- of gebedsdienst. Deze vorm zal in overleg met de familie worden ingevuld. In overleg met de pastoor, die ook deze dienst zal presideren, is er veel mogelijk. De familie kan zelf een in memoriam, toespraken en gedichten voordragen en de keuze van de muziek aanleveren.
Alleen hier geldt ook: de kerk zullen we in het midden laten. Als de familie voor deze vorm kiest dan zal er geen H. communie worden uitgereikt, omdat er een wezenlijk verschil is tussen een uitvaartmis en een woorddienst.