Vanaf 1 juni weer beperkt missen met gelovigen

Vanaf 1 juni 2020 mogen wij -natuurlijk aan de hand van de richtlijnen zoals voorgeschreven door de Nederlandse Bisschoppen- het liturgisch leven in ons cluster Kana langzaam weer opstarten. Voor onze parochies betekent dit het volgende:

–  In onze parochiekerken zijn natuurlijk allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, onder andere ten aanzien van het desinfecteren van de handen. In de kerk is verder aangegeven welke zitplaatsen gebruikt mogen worden. Hierover wordt u in de kerk ge├»nformeerd, wij vertrouwen erop dat alle aanwijzingen navolgt.

– uitvaartdiensten kunnen -met inachtneming van de regels en maximaal 30 aanwezigen    ook in onze parochiekerken plaatsvinden.

– vieringen van het doopsel worden voorlopig uitgesteld.

– de vieringen van de Eerste Heilige Communie, processies en andere grotere parochie-activiteiten moeten worden uitgesteld tot 2021.

– wij betreuren het ten zeerste dat het helaas voorlopig nog niet mogelijk is om vieringen op te laten luisteren door onze koren. Ook het samenkomen voor repetities is nog niet toegestaan.

– dit geldt tevens voor het koffiedrinken na de Mis.

– in verband met de 1,5-meter regel kan er niet gecollecteerd worden. Zoals bekend is de parochie geheel afhankelijk van bijdragen afkomstig van parochianen, bij de ingang van de kerk treft u collectemandjes aan voor uw vrijwillige gaven.

– Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met uw parochiekantoor.

Geheel volgens de richtlijnen van de Nederlandse bisschoppen hebben wij onze kerkgebouwen zo ingericht dat wij op een verantwoorde wijze weer samen de H. Mis kunnen vieren.

Iedere woensdag om 9:00 en iedere zondag om 9:30 uur is de H. Mis vanuit Nunhem te volgen via de livestream, te vinden op: nunhem.nl/live

Namens de kerkbesturen en kerngroepen van Cluster Kana,
Pastoor  P. Lipsch