Vanaf 1 juni weer beperkt missen met gelovigen

Vanaf 1 juni mogen wij -natuurlijk aan de hand van de richtlijnen zoals voorgeschreven door de Nederlandse Bisschoppen- het liturgisch leven in ons cluster Kana langzaam weer opstarten. Voor onze parochies betekent dit het volgende:

– aangezien we in de maand juni met maximaal 30 aanwezigen de liturgie mogen vieren, hebben wij besloten om vanaf 2 juni te beginnen met uitsluitend doordeweekse vieringen in onze parochies. Tot 14 juni is het uitreiken van de communie niet toegestaan, daarna onder strikte voorwaarden (opgesteld door de Nederlandse Bisschoppen). Aanmelden voor de vieringen door de week is niet nodig.

– vanaf 1 juli, wanneer 100 mensen aanwezig mogen zijn, zullen wij pas beginnen met de vieringen in het weekend. In onze parochiekerken zijn natuurlijk allerlei voorzorgsmaatregelen genomen, onder andere ten aanzien van het desinfecteren van de handen. In de kerk is verder aangegeven welke zitplaatsen gebruikt mogen worden. Hierover wordt u in de kerk ge├»nformeerd, wij vertrouwen erop dat alle aanwijzingen navolgt.

– uitvaartdiensten kunnen -met inachtneming van de regels en maximaal 30 aanwezigen in de maand juni, vanaf juli met 100- ook in onze parochiekerken plaatsvinden.

– vieringen van het doopsel worden voorlopig uitgesteld.

– de vieringen van de Eerste Heilige Communie, processies en andere grotere parochie-activiteiten moeten worden uitgesteld tot 2021.

– na Pinksteren zijn onze parochiecentra geopend volgens de gebruikelijke openingstijden.

– wij betreuren het ten zeerste dat het helaas voorlopig nog niet mogelijk is om vieringen op te laten luisteren door onze koren. Ook het samenkomen voor repetities is nog niet toegestaan.

– dit geldt tevens voor het koffiedrinken na de Mis.

– in verband met de 1,5-meter regel kan er niet gecollecteerd worden. Zoals bekend is de parochie geheel afhankelijk van bijdragen afkomstig van parochianen, bij de ingang van de kerk treft u collectemandjes aan voor uw vrijwillige gaven.

– Voor alle overige vragen kunt u contact opnemen met uw parochiekantoor.

Geheel volgens de richtlijnen van de Nederlandse bisschoppen hebben wij onze kerkgebouwen zo ingericht dat wij op een verantwoorde wijze weer samen de H. Mis kunnen vieren.

H. Missen in de kerken van cluster Kana in de maand juni 2020

Dinsdag: 9:00 uur: Horn en Heibloem
Woensdag: 9:00 uur: Nunhem en Neer
Donderdag: 9:00 uur: Haelen
Donderdag 19:00 uur: Roggel
Vrijdag: 9:00 uur: Buggenum
Deze doordeweekse missen zijn voor iedereen toegankelijk, met een maximum van 30 personen.

Iedere woensdag om 9:00 en iedere zondag om 9:30 uur is de H. Mis vanuit Nunhem te volgen via de livestream, te vinden op: nunhem.nl/live

Namens de kerkbesturen en kerngroepen van Cluster Kana,
Pastoor C. Dieteren